Selgers oppgaver er stort sett begrenset til å sende oss informasjon om kjøper, avtalt pris og tidspunkt for overtakelse, sier eiendomsmegler Jeanette Moen i Gjensidige Eiendomsmegling.

Trygt boligoppgjør 

Noen ganger skjer boligbytte gjennom privat salg. Det kan handle om naboer eller familiemedlemmer som bytter bolig eller par som skiller lag, og hvor den ene parten skal kjøpe ut den andre. Det kan også handle om at du ønsker å selge selv, men trenger hjelp til å håndtere det formelle og juridiske. 

I alle disse tilfellene kan det være hensiktsmessig å få hjelp av en eiendomsmegler til å komme i mål med oppgjøret på en effektiv og trygg måte.

-Gjensidige Eiendomsmegling kan oppgjør - og gjør det hver dag. Prosessen vår er enkel, og du kan føle deg trygg på at oppgjøret skjer på en korrekt måte. I korte trekk handler det om at vi utarbeider kjøpekontrakt, har dialog med kjøper- og selgers bankforbindelse, sørger for å tinglyse skjøter, sletter eventuelle lån og heftelser, og til slutt – sørger for en korrekt overføring av eiendommen, sier eiendomsmegler Jeanette Moen. 

-Selgers oppgaver er stort sett begrenset til å sende oss informasjon om kjøper, avtalt pris og tidspunkt for overtakelse. I tillegg gjennomfører selger et overtakelsesmøte med ny eier og signerer overtakelsesprotokoll. Oppgjørsprosessen tar ca. tre uker, sier Moen.

 

Vil du vite mer?

Du velkommen til å ta kontakt med oss, enten på chat, e-post: eiendomsmegling@gjensidige.no eller 214 09 900. 

Vi har skrevet en artikkel om hva du må tenke på når du skal ha overtakelsesmøte. Du finner den her.

Hvis du har behov for å sette deg inn i hva du må gjøre når du selger selv, kan vi anbefale Forbrukerrådets sjekkliste. Den finner du her